yogayoga.nl :: yoga in Amsterdam
zwangerschapsyoga

Woensdag 20.00 - 21.30 uur
Donderdag 18.15 - 19.45 uur
Zaterdag 10.00 - 11.30 uur

De lessen zijn geschikt voor de gehele zwangerschap. Wij raden je aan om vroeg te beginnen, vanaf 12 weken in de zwangerschap. De lessen worden aangeboden in blokken van 10 en op een vast tijdstip, met een mogelijke uitbreiding tot week 38 in de zwangerschap. Eens in de 10 keer is er een partnerles. Het is mogelijk om tijdens de cursusperiode gemiste lessen in te halen op een van de andere tijdstippen, wanneer daar plaats is en in onderling overleg.

Yoga helpt je bij het ontwikkelen van een gevoel van zelfvertrouwen, welzijn en vertrouwen in lichaam en geest. Door regelmatig te oefenen train je soepelheid, kracht en stabiliteit. Daarom kan yoga een grote hulp kan zijn bij het voorkomen van bekende kwalen tijdens de zwangerschap en bij het baren en de geboorte.

Zwangerschapsyoga van Sandra is zowel actief als zachtaardig. Informatie met betrekking tot zwangerschap, baren en geboorte gaat in elke les samen met een serie yogahoudingen. Enkele thema’s die onderdeel uitmaken van de les zijn:

  • een goede houding om rugpijn te voorkomen. Steun vinden door goed contact te maken met de grond
  • het leren de aandacht naar binnen te richten, met behulp van ademhaling en diepe ontspanning
  • bewegingen voor het baren en houdingen bij de geboorte
  • ontspanningsmassage
  • partneroefeningen voor ondersteuning bij het baren
  • bekkenbodemoefeningen
  • informatie over anatomie en fysiologie bij zwangerschap en geboorte


Sandra Kirchner heeft zwangerschapsyoga en de 'Active Birth' methode bij Janet Balaskas gestudeerd, en 'Birthlight' en postnatale yoga bij Francoise Freedman. Beiden zijn internationaal bekende zwangerschapsyoga en bevallingsdeskundigen, tevens auteurs van vele boeken. Sandra begeleid vanaf 2005 vrouwen gedurende hun zwangerschap en combineert inmiddels meer dan vijftien jaar ervaring als yogalerares met de kennis en inspiratie van deze methodes.

De lessen worden gegeven in het Nederlands en / of het Engels aan maximaal 16 vrouwen op woensdag en donderdag en 8 vrouwen op zaterdag.

 

yogayoga pregnancy and postnatal yoga articles

yogayogamamas zwangerschapsyoga en postnatale yoga artikelen

yogayogamamas facebookpagina